خاص هيئة علماء فلسطين

         

21/8/2024

قال تعالى: {وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّن مَّنَعَ مَسَاجِدَ اللَّهِ أَن يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَىٰ فِي خَرَابِهَا ۚ أُولَٰئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ أَن يَدْخُلُوهَا إِلَّا خَائِفِينَ ۚ لَهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ} البقرة: 114

الحمد لله رب العالمين، والعاقبة للمتقين، ولا عدوان إلا على الظالمين، والصلاة والسلام على سيدنا محمد بن عبد الله المبعوث رحمة للعالمين، وعلى آله وصحبه ومن تبعهم بإحسانٍ إلى يوم الدين، وبعد:

فإن ذكرى إحراق المسجد الأقصى تمر من جديد وهو لا يزال يئن تحت وطأة الظلم والعدوان وغزة تعاني الإبادة الصهيونية غير المسبوقة منذ أحد عشر شهرًا على مرأى من العالم المتآمر ومن خذلان القريب.

وإننا في هيئة علماء فلسطين، نؤكد في هذه الذكرى على الآتي:

أولاً: إنَّ القدس وفلسطين والمسجد الأقصى هي قضية الأمة المركزية وعنوان صمودها وجهادها،  ومن أجلها أبدع المجاهدون طوفان الأقصى مما يوجب على الأمة تكثيف الجهود كافة من أجل إبراز قضية القدس والمسجد الأقصى في المحافل المختلفة  في ضوء التجاهل  الذي يمارس بحقها ويستغله الكيان الصهيوني المجرم لإنفاذ مخططاته الإجرامية.

ثانياً: إنَّ ذكرى إحراق المسجد الأقصى تمثل صورة من صور الإجرام الصهيوني الذي تتجلى فيها العقيدة الصهيونية بحق شعبنا وأمتنا وهي العقيدة ذاتها التي يتجلى إجرامها في غزة العزة  منذ أحد عشر شهراً وهذا يفرض على أمتنا بشرائحها كافة أن ترفع مستوى الدعم والبذل والمشاركة في مواجهة الإبادة الصهيونية المستمرة. 

ثالثاً: إن ذكرى إحراق المسجد الأقصى المبارك يجب أن تكون محركاً للعلماء والدعاة وأهل الفكر والأقلام والمنابر ونقطة انطلاق متجدد في العمل وحشد الطاقات للعمل نصرة لأهلنا في غزة العزة والقدس والمسجد الأقصى المبارك .

رابعاً: كان الأقصى وسيبقى محركاً للمقدسيين وعموم أهل فلسطين وملهماً لثوراتهم وانتفاضاتهم المستمرة حتى يتحقق التحرير

وينبغي أن يكون كذلك لشعوب الأمة الإسلامية كافة فهو أولى القبلتين وثاني المسجدين بناءً وثالث المساجد التي لا تشد الرحال إلا إليها

وإن شد الرحال للأقصى الآن يتحقق بالعمل على استنقاذه من براثن الاحتلال ولا يكتمل إلا بتحريره.

هيئة علماء فلسطين

17/صفر/1446هـ

21/أغسطس/2024م

—————————-

Statement by the Association of Palestinian Scholars on the Anniversary of the Burning of Al-Aqsa Mosque

Allah, the Most High, says: 

“And who are more unjust than those who prevent the name of Allah from being mentioned in His mosques and strive toward their destruction. It is not for them to enter them except in fear. For them in this world is disgrace, and they will have in the Hereafter a great punishment.” (Quran 2:114)

All praise is due to Allah, Lord of the worlds, and the best outcome is for the righteous. There is no hostility except against the oppressors. May peace and blessings be upon our master Muhammad, the Messenger of Allah, sent as a mercy to the worlds, and upon his family, companions, and those who follow them in righteousness until the Day of Judgment.

As the anniversary of the burning of Al-Aqsa Mosque passes once again, it continues to groan under the weight of oppression and aggression. Gaza endures unprecedented Zionist genocide for eleven consecutive months before the eyes of a conspiring world and the betrayal of those near. On this occasion, the Association of Palestinian Scholars emphasizes the following:

*First:* Al-Quds (Jerusalem), Palestine, and Al-Aqsa Mosque remain the central cause of the Muslim Ummah, a symbol of its resilience and struggle. The mujahideen have given rise to the “Al-Aqsa Flood,” which necessitates that the Ummah intensify all efforts to highlight the cause of Jerusalem and Al-Aqsa Mosque in various forums, especially in light of the neglect it faces and the criminal Zionist entity’s exploitation to implement its heinous plans.

*Second:* The anniversary of the burning of Al-Aqsa Mosque is a manifestation of Zionist criminality, reflecting the Zionist ideology against our people and Ummah. The same criminal ideology is evident in Gaza’s steadfastness over the past eleven months. This compels all segments of our Ummah to elevate the level of support, sacrifice, and participation in confronting the ongoing Zionist genocide.

*Third:* The anniversary of the burning of Al-Aqsa Mosque must serve as a catalyst for scholars, preachers, thinkers, writers, and those on the pulpit, sparking renewed efforts and mobilizing energies to support our people in Gaza, Jerusalem, and Al-Aqsa Mosque.

*Fourth:* Al-Aqsa Mosque has always been and will continue to be an inspiration for the people of Jerusalem and all Palestinians, fueling their ongoing revolts and uprisings until liberation is achieved. It should be the same for all the Muslim Ummah, as it is the first of the two Qiblas, the second mosque built, and the third of the holy mosques to which one should travel. Journeying to Al-Aqsa now is realized by striving to rescue it from the claws of occupation, and this journey will not be complete until its liberation.

The Association of Palestinian Scholars 

17th of Safar, 1446 AH 

August 21, 2024

 ————————–

Filistin Âlimler Birliği’nin Mescid-i Aksa’nın Yakılmasının Yıldönümündeki Bildirisi

Allah azze ve celle Bakara Suresi 114. ayette şöyle buyuruyor; “Allah’ın mescitlerinde onun adının anılmasını yasak eden ve onların yıkılması için çalışandan kim daha zalimdir. Böyleleri oralara (eğer girerlerse) ancak korka korka girebilmelidirler. Bunlar için dünyada rezillik, ahirette de büyük bir azap vardır.”

Hamd Alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Sonuç takva sahipleri içindir. Düşmanlık ancak zalimleredir. Salat ve selam efendimiz Muhammed’e (s.a.v.), ailesine, ashabına ve kıyamete kadar onun izinden gidenlerin üzerine olsun.

Mescid-i Aksa’nın yakılışının yıldönümü bir kez daha geçerken Mescid-i Aksa hala zulmün ve saldırının altında inlemekte, Gazze ise on bir aydır eşsiz bir Siyonist soykırımına maruz kalmaktadır. Bu durum komplo içinde olan dünya ve yakın çevresinin ihanetinin gözü önündedir. Filistin Âlimler Birliği olarak, Mescid-i Aksa’nın yakılışının yıldönümünde aşağıdaki noktaları vurgulamak istiyoruz;

1-Kudüs, Filistin ve Mescid-i Aksa ümmetin merkezi meselesidir ve direnişinin mücadelesinin simgesidir. Bu uğurda Mücahitler Aksa Tufanı Harekatını ortaya koymuşlardır. Bu nedenle ümmetin Kudüs ve Mescid-i Aksa meselesini çeşitli platformlarda ön plana çıkarmak için tüm çabaları yoğunlaştırması gerekmektedir. Çünkü bu meseleye yönelik göz ardı etme, Siyonist suç örgütü tarafından suçlu planlarının uygulanması için kullanılmaktadır.

2- Mescid-i Aksa’nın yakılmasının yıldönümünü, Siyonist suçların bir örneğini temsil etmektedir ve bu suçlar Siyonist ideolojinin halkımıza ve ümmetimize karşı nasıl tezahür ettiğini göstermektedir. Aynı ideoloji, on bir aydır Gazze’deki suçlarda da kendini göstermektedir. Bu durum ümmetin tüm kesimlerinin sürekli devam eden Siyonist soykırıma karşı destek, yardım ve katılım seviyelerini artırmasını zorunlu kılmaktadır.

3- Mescid-i Aksa’nın yakılmasının yıldönümü, âlimler, davetçiler, düşünürler, yazarlar ve vaizler için bir harekete geçirme gücü olmalı. Ayrıca bu yıldönümü Gazze, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya destek olmak için çalışmaları ve enerjileri toplamak için yenilenen bir başlangıç noktası olmalıdır.Formun Altı

4- Mescid-i Aksa, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Kudüslüler ve genel olarak Filistin halkı için bir harekete geçirme gücü olacak ve onların sürekli direniş ve ayaklanmalarına ilham vermeye devam edecektir. Bu durum Mescid-i Aksa özgürleşene kadar devam edecektir.

Ve bu durum tüm İslam ümmetinin halkları için de böyle olmalıdır. Çünkü Mescid-i Aksa ilk kıble, ikinci mescid olarak inşa edilen ve sadece kendisine gidilmesi gereken üç mescitten biridir.

Mescid-i Aksa’ya yönelmek ancak Mescid-i Aksa’nın işgalden kurtarılması için çalışmakla ve tamamen özgürleştirilmesiyle gerçekleşir.Formun Üstü

Filistin Âlimler Birliği

21/08/2024