بسم الله الرحمن الرحيم

{مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ ۖ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ ۖ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا} الأحزاب:23

الحمد لله ربّ العالمين، والصلاة والسلام على سيّدنا محمد وعلى آله وصحبه ومن تبعهم بإحسانٍ إلى يوم الدين، وبعد:

فقد تلقت هيئة علماء فلسطين في الخارج ببالغ الحزن والصبر والاحتساب نبأ وفاة الشيخ الداعية عمر دونغل اوغلو أحد أبرز الدعاة إلى الله تعالى في تركيا الشقيقة الذي قضى نحبه ووافاه الأجل في إسطنبول في 10 رمضان 1441 هـ الموافق 3 أيار “مايو” 2020م عقب حياة حافلة بالعطاء والبذل والتّضحية خدمةً لدين الإسلام والدعوة إلى الله تعالى وفعل الخير والدفاع عن قضايا الأمة وفي مقدمتها قضية فلسطين.

وإننا في هيئة علماء فلسطين في الخارج نعزّي الأمّة الإسلاميّة جمعاء والشّعب التركيّ الشّقيق وأسرة الشيخ وذويه وطلابه ضارعين إلى الله تعالى أن يتغمده بواسع رحمته، وأن يرزقه الفردوس الأعلى مع النبيين والصديقين والشهداء والصالحين، وأن يلهم أهله وذويه وطلابه الصبر الجميل؛ إنه أكرم مسؤول.

وإنا لله وإنا إليه راجعون

  هيئة علماء فلسطين في الخارج

                                                                                                      11/رمضان/1441هـ

                                                                                                            4/5/2020م

Bismillâhirrahmânirrahî

Mü’minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir. “ (Ahzáb 33/23)

İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu için Taziye Mesajı.

Âlemlerin Rabbine hamdolsun.Salât, selâm Hz. Peygambere âline , ehline ,ashâbına ,O’na ve din gününe uyanların üzerine olsun.

Yurtdışındaki Filistin Alimleri Heyeti Birliği olarak, 3 Mayıs günü büyük bir üzüntü ve kederle çok kıymetli ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu beyefendinin vefat haberini üzüntüyle karşıladık Kardeş Türkiye’mizin en önde gelen dâvetçi ve vâizlerinden biri olan kıymetli Ömer Döngeloğlu  Hoca iyi bir insan , iyi bir hoca , iyi bir vâiz , iyi bir hatib, olarak fedâkarca , samimi olarak çok değerli çalışmalar , faaliyetler yürüttü bu dünyada. Hoş bir sada bıraktı ardından. Bu çalışmalarına bizlerde şahit bulunmaktayız. Ümmetin meselelerine kendini adadı. Bunların başında özellikle  Filistin meselesine , davasına ayrı bir önem verirdi.

Yurtdışındaki Filistin Âlimler Heyeti Birliği olarak ;  Tüm İslâm âlemine , kardeş Türk halkına , Hocamızın âilesine ve öğrencilerine en içten taziyelerimizi , başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Allah teâlaya O’nun için dua eder. Hocamızı en geniş rahmetine , O’nu Firdevs cennetinde peygamberlerle , sıddıklarla , şehitlerle , salihlerle beraber eylesin. Âilesi ve öğrencilerine sabrı cemîl ihsân eylesin.

“Şüphesiz biz Allah’a aidiz ve O’na döneceğiz”

                                                                                   Yurtdışındaki Filistinli Âlimler Heyeti Birliği

11/09/1441

04/05/2020