خاص هيئة علماء فلسطين

         

بسم الله الرحمن الرحيم

الحمد لله ربّ العالمين، والصّلاة والسّلام على سيّدنا محمّد وعلى آله وصحبه ومن تبعهم بإحسان إلى يوم الدّين؛ وبعد:

فإنّ مجلة الدراسات اليهودية والإسرائيلية “إسرائيليات” تعتزم عقد المؤتمر الدولي الرابع للدراسات الإسرائيلية واليهودية إلكترونياً وذلك في الفترة 07-10 كانون الأول “ديسمبر” 2020م، وهو مؤتمر يندرج تحت (التّطبيع الأكاديميّ) ويشترك فيه أكاديميّون صهاينة من جامعات الكيان الصّهيوني وأكاديميون من الجامعات التركيّة.

وإنّنا في هيئة علماء فلسطين في الخارج إذ نرفض ونستنكر عقد هذا المؤتمر فإنّنا نؤكد على الآتي:

أولًا: تؤكّد الهيئة على أنّ التطبيع مع الكيان الصّهيوني جريمة بأشكاله كافّة ومنها التطبيع الأكاديميّ؛ وهو يمثّل طعنةً للشعب الفلسطينيّ وعموم أبناء الأمّة الذين يحملون فلسطين في قلوبهم وعقولهم قضيّةً لا تخبو ولا تهون، قال تعالى: {إِنَّمَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ قَاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَأَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ وَظَاهَرُوا عَلَىٰ إِخْرَاجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ ۚ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ} الممتحنة: 9

ثانيًا: تدعو الهيئة الجهات الأكاديميّة التركيّة إلى التّراجع عن قرارها، وإلغاء هذا المؤتمر، والانحياز إلى نبض الشعب التركيّ الذي عبّر الأكاديميّون عنه قبل أسابيع يسيرة في ملتقى حاشد ضم مئات الأكاديميين في تركيا؛ إذ أعلنوا رفضهم لأي شكل من أشكال التطبيع الأكاديميّ والثقافي مع الكيان الصّهيونيّ، قال تعالى: {يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَكُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ} التوبة: 119

ثالثًا: تطالب الهيئة الأكاديميّين المشاركين في هذا المؤتمر بالمبادرة إلى إعلان انسحابهم من المشاركة، وسيكون هذا الموقف مسطورًا في سجلّ الشّرف لهم، وأمّا الذين أصرّوا على البقاء والمشاركة فقد حكموا على أنفسهم بالانغماس في العار والمهانة، ولن ينسى التاريخ والأجيال عارهم هذا، وسيكون وبالًا عليهم في الآخرة، قال تعالى: {وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَرَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُونَ وَسَتُرَدُّونَ إِلَى عَالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ} التوبة: 105

رابعًا: تدعو الهيئة مختلف الجهات الأكاديميّة المناصرة لفلسطين في تركيا إلى التحرّك والضّغط لمنع انعقاد هذا المؤتمر وإفشاله، وبيان الموقف منه ومن المشاركين فيه، وتؤكد أنّ العمل على إفشال هذا المؤتمر وأمثاله هو من صور المناصرة العمليّة لفلسطين وشعبها المرابط وللأمة وقضاياها المقدسة، وسيخيب مسعى الصّهاينة ومن يطبّع معهم بإذن الله تعالى ثمّ بهمّة الأحرار في تركيا والأمّة جمعاء.

هيئة علماء فلسطين في الخارج

                                                                                   20/ربيع الآخر/1442هـ  الموافق: 5/12/2020م

“DÖRDÜNCÜ ULUSLARARASI İSRAİL VE YAHUDİ ÇALIŞMALARI KONFERANSI” ADLI “NORMALLEŞTİRME KONFERANSI” HAKKINDA AÇIKLAMA

Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamdolsun, salat ve selam Efendimiz Muhammed’e, âline, ashabına ve kıyamete kadar onları takip edenlere olsun. Ve sonra:

“İsrailiyyât: İsrail ve Yahudi Çalışmaları Dergisi” 7-10 Aralık 2020 tarihleri arasında “Dördüncü Uluslararası İsrail ve Yahudi Çalışmaları Konferansı”nı elektronik ortamda düzenlemeyi planlamaktadır.

Bu çalışma, Siyonist oluşumun üniversitelerinden Siyonist akademisyenlerin ve Türk üniversitelerinden akademisyenlerin katıldığı, akademik normalleştirmeyi amaçlayan bir konferanstır.

“Yurtdışındaki Filistinli Alimler Heyeti” olarak bu konferansın yapılmasını reddettiğimizi açıklar ve şu hususları kamuoyuna arz ederiz:

Birincisi: Siyonist oluşumu normalleştirmeyi hedefleyen -akademik normalleştirme de dahil olmak üzere- tüm çalışmalar, tüm biçimleriyle suçtur. Bu konferans, Filistin’i solmayan, zayıflatmayan bir aşkla gönlünde ve zihninde taşıyan Filistin halkının kalbine sapanmış bir bıçaktır.

Cenab-ı Hak şöyle buyurmaktadır: “Allah, sizi ancak, sizinle din konusunda savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran ve çıkarılmanız için destek verenleri dost edinmekten men eder.” (Mümtehine 9)

İkincisi: Heyet, Türk akademik organlarını bu karardan vaz geçerek bu konferansı iptal etmeye çağırmaktadır. Birkaç hafta önce Türkiye’deki yüzlerce akademisyenin katıldığı bir konferansta Türk halkının akademik ve kültürel her türlü siyonist normalleştirme çabasının reddedildiği açıkça beyan edilmişti. Bu konferans hususunda da Türk halkının genel temayülünün dikkate alınması gerekmektedir.

Ayet-i kerimede şöyle buyurulmuştur: “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve doğrularla beraber olun.” (Tevbe 119)

Üçüncüsü: Heyet, bu konferanstaki katılımcı akademisyenleri bu programdan çekildiklerini duyurmaya çağırmaktadır. Bu çağrımızı kabul etmeleri kendilerine şeref olarak yetecektir. Bu programa katılım için ısrar edenler ise hem dünyada hem ahirette utanç ve aşağılanmayı hak etmiş olurlar.

Ayet-i kerimede şöyle buyurulmuştur: ““Çalışın, yapın. Yaptıklarınızı Allah da Resulü de

müminler de göreceklerdir.” (Tevbe 105)

Dördüncüsü: Heyet, Türkiye’de Filistin’i destekleyen çeşitli akademik organları bu konferansın gerçekleşmesini önlemek için harekete geçmeye ve baskı yapmaya çağırmaktadır. Tüm kurum ve katılımcılar da bu konudaki tavır ve tutumlarını göstermelidir. Bu gibi bir konferansa engel olmak Filistin’e, onun halkına, ümmete ve kutsal davamıza verilebilecek en büyük destektir. Allah’ın izni, ümmetin ve özellikle Türkiye’nin hürriyet sevdalılarının himmet ve gayretleri ile Siyonistler ve destekçileri er geç hayal kırıklığına uğramaya mahkumdur.

Yurtdışındaki Filistinli Alimler Heyeti

5 Aralık 2020